Supertramp

“Dit is het verhaal van onze broer
Hij begon met lopen
En kwam niet terug
Nooit.”

 

Chris verdwijnt op de avond na zijn diploma-uitreiking. Niemand ziet het aankomen. Zijn twee broers zoeken antwoorden en sporen. Waar is hun ondoorgrondelijke kleine broertje heen? Waar loopt hij van weg – en waarom? Hun zoektocht gaat dwars door de wildernis, langs verlaten tankstations en via de matrassenfabriek van hun vader. Steeds dieper duiken de broers in Chris’ hoofd, en hun ouderlijk huis, waar hun moeder al jarenlang ligt te slapen…

 

SUPERTRAMP (12+) is een muzikale roadmovie, een doordenderend duet tussen een acteur en een drummer. Samen brengen zij een oprechte vertelling over vrijheid, verantwoordelijkheid en verwachtingen. De voorstelling werd speciaal gemaakt voor de theatertruck van Theater Sonnevanck en Theater Oostpool: intiem, dichtbij en in-your-face.

 

De voorstelling won de Zilveren Krekel voor ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’ en werd geselecteerd voor het Theaterfestival. Uit het juryrapport: “Zo indrukwekkend als Supertramp zien we ze niet vaak. (…) Supertramp dompelt je op ongeëvenaarde wijze onder in de emotionele crisis van de jonge personages en is daarmee een van de meest ontroerende en vitale voorstellingen van het jaar.”

 

Theaterkrant bekroonde de voorstelling tot “Keuze van de Criticus” en schreef: “Het mooie aan Supertramp is eigenlijk dat het twee coming-of-age-verhalen in één betreft: de zelfbevrijding van Chris, en het rouwproces van zijn broer(s). Jallo moet uiteindelijk Chris durven los te laten, maar gaat daarvoor door een scala van herkenbare emoties: schaamte, zelfkritiek, woede, eenzaamheid. Zijn kleine broertje leert hém uiteindelijk een belangrijke les over zijn eigen, onvoltooide ontvoogdingsproces, en de cast en crew van Supertramp maken iedere stap van die emotionele reis met hun nooit aflatende gevoel voor ritme fysiek voelbaar.”

 

 

© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper

"Drummer Yonga Sun en acteur Rabbi Jallo vormen samen een subliem jazzduo"

Theaterkrant (Keuze van de Criticus)

Beste jeugdtheatervoorstelling en beste hoofdrol (Rabbi Jallo)

NRC